Niedziela, 2022-05-29
Imieniny: Benity, Maksymiliana
Niedziela, 2022-05-29
Imieniny: Benity, Maksymiliana
MENU OD 02.05 – 06.05.2022
PONIEDZIAŁEK (02.05)
Dzień wolny
WTOREK (03.05)
Dzień wolny
ŚRODA (04.05)
Dzień wolny
CZWARTEK (05.05)
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (7,1), PIECZYWO
PIĄTEK (06.05)
PALUSZKI RYBNE (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, KOMPOT
MENU OD 09.05 – 13.05.2022
PONIEDZIAŁEK (09.05)
MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWO-ŚMIETANOWYM (1,7), KOMPOT
WTOREK (10.05)
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNAKAMI (7), CHLEBEK PSZENNY (1)
ŚRODA (11.05)
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I DŻEMEM (1, 7), KOMPOT
CZWARTEK (12.05)
KOTLET SCHABOWY (1), ZIEMNIACZKI PUREE, SURÓWKA Z MARCHEWSKI, KOMPOT
PIĄTEK (13.05)
KOTLECIKI RYBNE (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT
MENU OD 16.05 – 20.05.2022
PONIEDZIAŁEK (16.05)
MAKARON Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ. W SOSIE POMIDOROWYM (1, 2), KOMPOT
WTOREK (17.05)
ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI I ŚMIETANĄ (1, 7), PIECZYWO (1)
ŚRODA (18.05)
PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA (1, 7), ZIEMNIACZKI PUREE, SURÓWKA Z MARCHEWSKI, KOMPOT
CZWARTEK (19.05)
ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE (1, 7), PIECZYWO (1),
PIĄTEK (20.05)
FILECIKI Z MINTAJA (1, 3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT
MENU OD 23.05 – 27.05.2022
PONIEDZIAŁEK (23.05)
MAKARON SPAGHETTI BOLOGNESE (1), KOMPOT
WTOREK (24.05)
DZIEŃ WOLNY
ŚRODA (25.05)
DZIEŃ WOLNY
CZWARTEK (26.05)
DZIEŃ WOLNY
PIĄTEK (27.05)
KOTLECIKI RYBNE (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT
Lista najważniejszych alergenów pokarmowych:
1.GLUTEN
2.SKORUPIAKI i produkty pochodne
3.JAJA i produkty pochodne
4.RYBY i produkty pochodne
5.ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
6.SOJA i produkty pochodne
7.MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8.ORZECHY
9.SELER i produkty pochodne
10.GORCZYCA i produkty pochodne
11.NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12.MIĘCZAKIiproduktypochodne
Tabela średniej kaloryczności dziennej z tygodnia:
|
I tydzień |
II tydzień |
III tydzień |
IV tydzień |
Kalorie |
750 |
750 |
750 |
750 |
Białko |
26 |
27 |
33 |
29 |
Tłuszcze |
38 |
33 |
29 |
31 |
Węglowodany |
57 |
58 |
55 |
59 |
Gramatury składników poszczególnych dań:
Obiady
Zupa 300ml
Ziemniaki 200g
Dodatek mięsny lub rybny 150g
Surówka lub dodatek warzywny: 150g
Kasza, ryż 150g
Makaron z dodatkami 500g
Naleśniki, placki 500g
Pierogi 300g