Szkoła Podstawowa nr 3 im. Stefana Żeromskiego w Redzie

  • Kalendarium

    Niedziela, 2022-05-29

    Imieniny: Benity, Maksymiliana

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 7807521
    • Do końca roku: 216 dni
    • Do wakacji: 26 dni

Jadłospis

  

MENU OD 02.05 – 06.05.2022

 

 

PONIEDZIAŁEK (02.05)

Dzień wolny

 

WTOREK (03.05)

Dzień wolny

 

ŚRODA (04.05)

Dzień wolny

 

CZWARTEK (05.05)

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (7,1), PIECZYWO

 

PIĄTEK (06.05)

PALUSZKI RYBNE (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, KOMPOT

 

MENU OD 09.05 – 13.05.2022

 

 

PONIEDZIAŁEK (09.05)

MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWO-ŚMIETANOWYM (1,7), KOMPOT

 

WTOREK (10.05)

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNAKAMI (7), CHLEBEK PSZENNY (1)

 

ŚRODA (11.05)

NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I DŻEMEM  (1, 7), KOMPOT

 

CZWARTEK (12.05)

KOTLET SCHABOWY (1), ZIEMNIACZKI PUREE, SURÓWKA Z MARCHEWSKI, KOMPOT

 

PIĄTEK (13.05)

KOTLECIKI RYBNE (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT

 

MENU OD 16.05 – 20.05.2022

 

 

PONIEDZIAŁEK (16.05)

MAKARON Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ. W SOSIE POMIDOROWYM (1, 2), KOMPOT

 

WTOREK (17.05)

ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI I ŚMIETANĄ (1, 7), PIECZYWO (1)

 

ŚRODA (18.05)

PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA (1, 7), ZIEMNIACZKI PUREE, SURÓWKA Z MARCHEWSKI, KOMPOT

 

CZWARTEK (19.05)

ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE (1, 7), PIECZYWO (1),

 

PIĄTEK (20.05)

FILECIKI Z MINTAJA (1, 3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT

 

MENU OD 23.05 – 27.05.2022

 

PONIEDZIAŁEK (23.05)

MAKARON SPAGHETTI BOLOGNESE (1), KOMPOT

 

WTOREK (24.05)

DZIEŃ WOLNY

 

ŚRODA (25.05)

DZIEŃ WOLNY

 

CZWARTEK (26.05)

DZIEŃ WOLNY

 

PIĄTEK (27.05)

KOTLECIKI RYBNE (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT

 

 

 

Lista najważniejszych alergenów pokarmowych:

 

1.GLUTEN

2.SKORUPIAKI i produkty pochodne

3.JAJA i produkty pochodne

4.RYBY i produkty pochodne

5.ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne

6.SOJA i produkty pochodne

7.MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8.ORZECHY

9.SELER i produkty pochodne

10.GORCZYCA i produkty pochodne

11.NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12.MIĘCZAKIiproduktypochodne

 

 

Tabela średniej kaloryczności dziennej z tygodnia:                                  

 

I tydzień

II tydzień

III tydzień

IV tydzień 

Kalorie

750

750

750

750

Białko

26

27

33

29

Tłuszcze

38

33

29

31

Węglowodany

57

58

55

59

 

Gramatury składników poszczególnych dań:

 

Obiady

Zupa 300ml

Ziemniaki 200g

Dodatek mięsny lub rybny 150g

Surówka lub dodatek warzywny: 150g

Kasza, ryż 150g

Makaron z dodatkami 500g

Naleśniki, placki 500g

Pierogi 300g