Szkoła Podstawowa nr 3 im. Stefana Żeromskiego w Redzie

  • Kalendarium

    Wtorek, 2021-10-26

    Imieniny: Ewarysta, Lucyny

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 4912997
    • Do końca roku: 66 dni
    • Do wakacji: 241 dni

Jadłospis

 

 

 

MENU OD 04.10 – 08.10.2021

 

 

PONIEDZIAŁEK (04.10)

 

KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY NA WĘDZONCE, PIECZYWO PSZENNE (1)

 

WTOREK (05.10)

 

KOTLECIKI Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE, ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT

 

ŚRODA (06.10)

 

ZUPA GROCHÓWKA NA WĘDZONCE, PIECZYWO PSZENNE (1)

 

CZWARTEK (07.10)

 

PIEROGI Z OWOCAMI, ŚMIETANĄ I CUKREM (1,3,7), KOMPOT

 

PIĄTEK (08.10)

FILECIKI RYBNE Z MINTAJA (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, WODA Z CYTRYNĄ

 

MENU OD 11.10 – 15.10.2021

 

 

PONIEDZIAŁEK (11.10)

 

MAKARON SPAGHETTI BOLONEZE (7), WODA Z CYTRYNĄ

 

WTOREK (12.10)

 

ZUPA OGÓRKOWA (7), PIECZYWO RAZOWE PEŁNOZIARNISTE (1)

 

ŚRODA (13.10)

 

GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI (1), KASZA BULGUR (1), OGÓREK KISZONY, KOMPOT

 

CZWARTEK (14.10)

 

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,7), PIECZYWO PSZENNE (1)

 

PIĄTEK (08.10)

 

PALUSZKI RYBNE Z DORSZA (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA COLESŁAW, WODA Z CYTRYNĄ

 

MENU OD 18.10 – 22.10.2021

 

 

PONIEDZIAŁEK (18.10)

 

MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWYM (1,3), WODA Z CYTRYNĄ

 

WTOREK (19.10)

 

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ, PIECZYWO RAZOWE PEŁNOZIARNISTE (1)

 

ŚRODA (20.10)

 

PIEROGI LENIWE Z BUŁKĄ TARTĄ (1,3,7), JABŁKO, KOMPOT

  

CZWARTEK (21.10)

 

ZUPA KRUPNIK Z WARZYWAMI (1,7), PIECZYWO PSZENNE (1)

 

PIĄTEK (22.10)

 

FILECIKI Z MINTAJA  (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SAŁATKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW, WODA Z CYTRYNĄ

 

MENU OD 25.10 – 29.10.2021

 

PONIEDZIAŁEK (25.10)

 

ZUPA KREM Z MARCHEWKI Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (1), PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE (1)

 

WTOREK (26.10)

 

POTRAWKA Z KURCZAKA Z RODZYNKAMI (7,1), RYŻ, BROKUŁY GOTOWANE , WODA Z CYTRYNĄ

 

ŚRODA (27.10)

 

ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI ZE ŚMIETANĄ (7), PIECZYWO PSZENNE (1)

 

CZWARTEK (28.10)

 

PIEROGI Z MIĘSEM I OKRASĄ Z CEBULKI (1), SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA KOMPOT

 

PIĄTEK (29.10)

 

PALUSZKI RYBNE Z DORSZA (1,3), ZIEMNIACZKI PUREE Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, WODA Z CYTRYNĄ

 

 

Lista najważniejszych alergenów pokarmowych:

 

1.GLUTEN

2.SKORUPIAKI i produkty pochodne

3.JAJA i produkty pochodne

4.RYBY i produkty pochodne

5.ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne

6.SOJA i produkty pochodne

7.MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8.ORZECHY

9.SELER i produkty pochodne

10.GORCZYCA i produkty pochodne

11.NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12.MIĘCZAKIiproduktypochodne

 

 

Tabela średniej kaloryczności dziennej z tygodnia:                                  

 

I tydzień

II tydzień

III tydzień

IV tydzień 

Kalorie

750

750

750

750

Białko

26

27

33

29

Tłuszcze

38

33

29

31

Węglowodany

57

58

55

59

 

Gramatury składników poszczególnych dań:

 

Obiady

Zupa 300ml

Ziemniaki 200g

Dodatek mięsny lub rybny 150g

Surówka lub dodatek warzywny: 150g

Kasza, ryż 150g

Makaron z dodatkami 500g

Naleśniki, placki 500g

Pierogi 300g